Vanliga frågor

FAQ

Här samlar vi frågor och svar så att du lättare och snabbare kan få reda på det du undrar över.
Om du inte riktigt får svar på de funderingar du har så kontakta oss så hjälper vi dig.

Behöver jag några förkunskaper för att gå en utbildning hos Statistikakademin?

Svar: Om du börjar med att gå någon av våra introduktionskurser så behöver du inte det. Men det är givetvis bra med viss datorvana. För att kunna hänga med på övriga utbildningar behövs grunderna från introduktionskursen eller motsvarande kunskaper. Mer information om förkunskaper finns på vår hemsida under respektive kurs.

Jag jobbar som doktorand och undrar om era kurser passar mig?

Svar: Ja, en majoritet av våra kursdeltagare är verksamma inom forskning och av dem är den största andelen doktorander. En betydande del kommer också från olika statliga verk. Andra yrkesgrupper som ofta medverkar på våra utbildningar är personer som arbetar som utredare eller analytiker.

Behöver jag ha den specifika programvaran för att gå era schemalagda kurser?

Svar: Du behöver ha aktuell programvara på din dator under kursen. Har du ingen licens så hjälper vi till med både installation och nedladdning av en testversion som du använder under kursen.

Innehållet i era utbildningar passar inte våra medarbetare. Har ni möjlighet att anpassa det?

Svar: Javisst kan vi det. Det vanligaste är att man plockar valda delar från vårt färdiga material och sätter ihop till en kurs. Här hjälper vi er genom att tillhandahålla den exakta tiden varje moment tar. Ett annat populärt alternativ är att man i stället för kurs kallar det för workshop. Då brukar man vilja gå igenom någon specifik del och sedan tillämpar man detta på ens eget datamaterial. Ett tredje alternativ är att man önskar delar som vi inte har i vårt sortiment. Då tar vi helt enkelt fram material och gör en kurs eller workshop baserat på kundens önskemål.

Jag är osäker på om jag får ledigt vi det kurstillfälle jag vill gå, kan jag preliminärboka?

Svar: Du kan alltid boka en av våra schemalagda kurser och sedan byta datum t.o.m. 15 dagar innan kursstart.